Nyheter

måndag 4 januari 2010

Varg debatt på Exilen

Sök Medlemslista Kalender Hjälp

--------------------------------------------------------------------------------

Nuvarande tid: 04-01-2010, 18:48 Välkommen tillbaka, gunnarandersson. Du var här senast: Igår, 22:32 (Kontrollpanel — Logga ut Logga ut
Öppna kompislista Visa nya inlägg | Visa dagens inlägg | Privata meddelanden (Nya 0, Olästa 0, Totalt 5)

--------------------------------------------------------------------------------


EXILEN / Politik / Svensk politik / Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Sidor (2): « Första [1] 2 Nästa > Sista »
Trådat läge | Linjärt läge Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen
Författare Meddelande
gunnarandersson
Halvfärsk




Inlägg: 39
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Feb 2009
Status: Online
Anseende: 0
Inlägg: #1Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen

From: X X
Sent: Sunday, January 03, 2010 3:49 PM
Subject: Hennix veckobrev 3 jan 2010: Morden på vargarna


10.000 moraliskt och intellektuellt underutvecklade lustmördare har gett sig ut i skogarna för att få utlopp för sin oemotståndliga önskan att döda 27 vargar, ett av de fåtal och mest värdefulla vilda djur vi har i Sverige. - Vargen tar får, skyller de på. Därför måste minst 10 % av vargstammen kollektivt straffas med döden.

Om jägarna vill värna om fåren så kan de bygga stängsel åt de fåtal fåruppfödare som behöver det. Sanningen är ju att jägarna totalt struntar i fåren, utan att de i sin primitiva föreställningsvärld känner sig som en modig jägare och karlakarl om de skjutit en varg.

Varför inte samma omtanke om hederligt folk som när det gäller fåren? Vi har hundratals notoriska brottslingar som mördar, våldtar, rånar och misshandlar människor. Det är ett betydligt större problem än de fåtal vargar som tar får. Kan inte de blodtörstiga och "modiga" jägarna jaga och skjuta 10 % av dessa brottslingar i stället? Då blir det ju en jämbördig jakt eftersom de kriminella också oftast har vapen.
Nej det kan de inte, därför att dessa hurtiga bondläppar är så fega att de inte törs möta jämbördiga motståndare. De törs inte en försvara eller hämnas sina familjer när de blir ansatta av brottslingar.

De som beslutat om massmordet på vargarna är riksdagens ledamöter. Dessa parlamentariska hönshjärnor tillgodoser det moraliska proletariatets önskningar eftersom dessa röstat in dem och för att riksdagsmännen generellt är av samma skrot och korn. De vill inte heller ha någon jakt på kriminella, nej brottslingarna ska ha omtanke och hjälp "i sin svåra situation". Kända brottslingar behandlas med stor respekt och får möjligheter att bli programledare i TV, skriva böcker, hålla väl betalda föredrag och få anställningar som ungdomsledare.
Jag undrar vad misshandlade och bestulna offer tänker på när brottslingen görs till kändis i TV.

I dagarna har vi sett resultatet av ett annat idiotiskt riksdagsbeslut för att tillgodose pöbelns primitiva instinkter; ett fullkomligt helvete av smällare och raketer som skämmer och skadar både djur, fåglar och människor. Fast det brinner upp flera hus varje år, människor skadas svårt och får lungcancer av tungmetaller som regnar ned, så tillåter riksdagen detta destruktiva beteende. Valboskapets primitiva nöjen tillfredsställs i första hand.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Med anledning av hetsjakten på varg publicerar jag min artikel om varg i repris:



Varg
Vargen är ett av de djur som ligger mig närmast om hjärtat. Hon är det otämjda, vilda, fria djur som representerar en del av den nordiska naturens själ. Hennes ylande om natten när hon uttrycker längtan, ångest och hunger eller kallar på andra vargar, manar fram en upplevelse hos mig av medkänsla och samhörighet under vår gemensamma tid som levande varelser på jorden.

Vargen symboliserar för mig den ursprungliga fria själen som inte kuvats till lydnad under människans onaturliga föreställningar och konstruerade, ickelevande miljö.

Vargen har en hög överlevnadsintelligens som inte är begränsad av mänskliga fördomar. Hennes naturliga realism, instinkt, luktsinne, kroppskonstitution och ofta clairvoyanta förmåga att känna på sig hotande faror, gör henne överlägsen människan att överleva utan hjälpmedel i vildmarken.

Mot sina närmaste, och även mot människor hon lärt känna, är vargen kärleksfull och tillgiven. Flera vittnen i Sverige har berättat om hur en varg kommit in på gården och börjat leka med deras hund.

I USA och Kanada har många forskare gjort sig bekanta med vilda vargar och dokumenterat deras tillgivenhet och intelligens.

I storstaden Anchorage i Alaska lever ca 30 vargar i två flockar. Varken dessa eller de 250 svart- samt 60 grizzlybjörnar som finns inom staden har någonsin dödat en människa. Vargarna har vid flera tillfällen varje år överfallit och dödat hundar som varit ute med sina ägare, men aldrig angripit ägarna. En enda djurvårdare behövs för att köra bort de björnar som ibland stör folk genom att rota i soptunnor eller tigga mat. Myndigheterna har inga planer på att skjuta vargarna eller björnarna.

Det är en gåta varför det finns så många människor i Dalarna och Värmland som har en fullkomligt obefogad vargskräck. Stora starka karlar håller på att göra i byxorna bara för att en varg tittar på dem, och kräver att vargen ska skjutas. Många är rädda för att vargen ska äta upp deras barn på väg till skolan. Detta problem löses inte med att mörda vargarna utan det är snarare befogat att den som har vargfobi får psykiatrisk vård; kognitiv terapi och medicinering.

Det enda trovärdigt dokumenterade tillfälle någonsin, då varg dödat människor i Sverige, skedde år 1821. Denna varg hade emellertid plågats genom att hållas i fångenskap och sedan släpps ut i skogen. Med dessa erfarenheter av människan har jag full förståelse för att vargen hämnades.

Angrepp på människor har i modern tid bara skett i delar av världen där vargens livsbetingelser skiljer sig från de i Sverige. Dessa angrepp har oftast berott på följande faktorer; rabies, närmast total avsaknad av vilda bytesdjur eller inmatade vargar.

De senaste 70 åren finns kännedom om högst fem människor i Europa som kan ha dödats av icke-rabiessmittad vild varg, trots att det funnits ungefär 10 000 vargar och flera hundra miljoner människor.

I Dalarna, Värmland och Lappland pågår ständigt olovlig jakt på varg. Djurplågeriet och det fega mördandet i norr utförs till stor del av samer under vintertid då de hetsar vargar till döds genom att förfölja dem med snöscooter. Vargar och björnungar har hittats överkörda av snöscootrar och sargade till döds. De flesta dödade vargar hittas inte. Ofta hör man bland jägare uttrycket: ”skjut, gräv ner och håll käft”. I områden med varg har perversa djurplågare placerat ut saxfällor som åsamkat vargar, rävar och andra djur ohyggliga lidanden.

Ju mer jag lär känna människan, desto mer tycker jag om djuren.

Nils-Eric Hennix




http://hennix.blogspot.com

Jag återger med tillstånd Nils-Eric Hennix nyhetsbrev den 3 1 2010
Vad tycker ni ska vargen vara fridlyst?
Jag tycker Hennix skriver bra som hedrar vargen.
Människan gör störst skada på naturen och dödar djur t o m utrotar dem.Låt vargen vara i de fall nån varg blir närgången och attackerar djur så söv ned den och flytta på den i en annan länsdel.
SD Torsby är positiva till dessa nya regler att 27 vargar ska få skjutas.Dess 27 är kanske inte skyldiga till attacker mot tamboskap utan det är bara kvoter som införts för vissa län.
Protesterna mot detta är kraftiga,protestera ni också till berörda myndigheter och skriv insändare osv.
Vet ej om detta ska bli en årlig företelse vet någon???

Gunnar Andersson

http://www.gunnarandersson.blogspot.com

Detta inlägg modifierades senast: Igår 17:03 av gunnarandersson.


Igår 17:02
Snabb redigering
Full redigering



Erk Swede
Gammal i gården




Inlägg: 713
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Aug 2007
Status: Offline
Anseende: 3
Inlägg: #2RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen

Flumidioti!!
Ska sverige ha en vargstam måste vargen lära sig att hålla sig från mänskliga bosättningar och deras tamboskap.
och enda sättet att lära vargen att frukta människan är jakt.
Att kvoterna så snabbt fylldes tyder också på att "experter" ljugit om vargstammens storlek.
Vargen utrotades i sverige på grund av att den var ett enormt gissel för landsbygdsbefolkningen,och inte på grund av någon "vidskeplighet".
men i rimlighetens namn bör det ju vara folket i glesbygden som avgör om dom vill ha rovdjur och inte storstadsboende romantiker.
och det speciellt med tanke på att stockholmarna gnällde till sig vägtullar,så varför ska inte folk själva få bestämma om sin hemmiljö?

Men en annan idioti som är värd att ta upp på det här forumet är kostnader.Hur mycket får vargdaltet kosta egentligen?,ser man vargspår skickar staten flera man som spårar åtskilliga dagar,är en varg tjuvskjuten kommer helikoptrar ,jourvetrinärer och mängder av poliser,medans våra pensionärer inte ens får bytt blöjor för att det är för "dyrt",eller att ingen polis kommer förrän dagen efter(i bästa fall) om man anmäler misshandel,stölder eller mordhot i sverige..


--------------------------------------------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=S1tRDPhUlyc

Igår 21:55


gunnarandersson
Halvfärsk




Inlägg: 39
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Feb 2009
Status: Online
Anseende: 0
Inlägg: #3RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen

Du kan dra åt helvete får jag spotta dig i ansiktet?


Igår 22:15
Snabb redigering
Full redigering



Erk Swede
Gammal i gården




Inlägg: 713
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Aug 2007
Status: Offline
Anseende: 3
Inlägg: #4RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


gunnarandersson skrev:
Du kan dra åt helvete får jag spotta dig i ansiktet?

Du är med andra ord en total idiot utan verklighetsförankring?
Menar du att våra varghybrider utan rädsla för människan ska få fortsätta att jaga landsbygdsbornas tamboskap?
Eller retar du dig på att jag tycker att vargkramandet kostar för mycket pengar?


--------------------------------------------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=S1tRDPhUlyc
Detta inlägg modifierades senast: Igår 22:22 av Erk Swede.


Igår 22:19


Alfamale
Gammal i gården




Inlägg: 758
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Sep 2008
Status: Online
Anseende: 3
Inlägg: #5RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Erk Swede skrev:
Flumidioti!!
Ska sverige ha en vargstam måste vargen lära sig att hålla sig från mänskliga bosättningar och deras tamboskap.
och enda sättet att lära vargen att frukta människan är jakt.
Att kvoterna så snabbt fylldes tyder också på att "experter" ljugit om vargstammens storlek.
Vargen utrotades i sverige på grund av att den var ett enormt gissel för landsbygdsbefolkningen,och inte på grund av någon "vidskeplighet".
men i rimlighetens namn bör det ju vara folket i glesbygden som avgör om dom vill ha rovdjur och inte storstadsboende romantiker.
och det speciellt med tanke på att stockholmarna gnällde till sig vägtullar,så varför ska inte folk själva få bestämma om sin hemmiljö?

Men en annan idioti som är värd att ta upp på det här forumet är kostnader.Hur mycket får vargdaltet kosta egentligen?,ser man vargspår skickar staten flera man som spårar åtskilliga dagar,är en varg tjuvskjuten kommer helikoptrar ,jourvetrinärer och mängder av poliser,medans våra pensionärer inte ens får bytt blöjor för att det är för "dyrt",eller att ingen polis kommer förrän dagen efter(i bästa fall) om man anmäler misshandel,stölder eller mordhot i sverige..

Det är väl inget nytt.
I dagens sverige är inavlade problemblattar, inavlade problemvargar och inavlade miljödårar det enda som får kosta.

Alla andra ska jobba tills dom stupar och betala skatt. De djävlar som inte dör på sin post, före pension, ska givetvis leva i förnedring och misär tills dom har vett att dö.

Ja, och så ska dom rösta också förståss, men på rätt parti då.

Och så vill jag korrigera dig, stockholmarna valde Moderaterna till stadshuset för dom lovade att INTE dra igång tullarna.
Som vanlig blev dom rövknullade. Stockholmarna alltså. Stockholmwannebees kanske blev glada.

Detta inlägg modifierades senast: Igår 22:28 av Alfamale.


Igår 22:21


Assback
Medlem




Inlägg: 218
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Dec 2009
Status: Online
Anseende: -6
Inlägg: #6RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


gunnarandersson skrev:
Du kan dra åt helvete får jag spotta dig i ansiktet?

-Jag tror den tog

Jag tycker om alla djur i sitt rätta element, men när man som du (eller vem det nu är) ger intryck av att jämföra djur med människor är det att gå för långt. Nu är det jakt för att inte vargen ska bli inavlad, inte för att tillfredsställa några lustmördare eller så, och ska jag vara helt ärlig så skulle inte jag vilja "stöta" ihop med en inavlad sån här: (som kanske vaktar en lya med valpar)



om man är ute med barn i skogen för att plocka kottar eller vad man nu gör. Ingen går in för att utrota dem.

...


--------------------------------------------------------------------------------
-Förmodligen är du en idiot om du tar allt som jag skriver som ren fakta!
-Har för säkerhets skull ett eget forum.

Igår 22:59


Quantrill
Medlem




Inlägg: 158
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Jun 2008
Status: Offline
Anseende: 2
Inlägg: #7RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Erk Swede skrev:
Vargen utrotades i sverige på grund av att den var ett enormt gissel för landsbygdsbefolkningen,och inte på grund av någon "vidskeplighet".
men i rimlighetens namn bör det ju vara folket i glesbygden som avgör om dom vill ha rovdjur och inte storstadsboende romantiker.
och det speciellt med tanke på att stockholmarna gnällde till sig vägtullar,så varför ska inte folk själva få bestämma om sin hemmiljö?

Håller med dig till fullo. Det är lätt och sitta i städerna och bestämma att folk på landet ska ha vargar springande runt husen som hot mot boskap, hundar och barn när man själv inte blir drabbad. En slags variant på godhet på andras bekostnad.

Här är en typisk vargkramare som inte vet ett skit om vargen och de människor som är drabbad av varg men det primära är ju att vara PK i alla frågor.
http://www.newsmill.se/artikel/2010/01/03/vargjakten


--------------------------------------------------------------------------------
Sverige fick sin önskedröm uppfylld. Sverige var ett av de länder. som mest av alla motarbetade det vita Rhodesia och gav stort ekonomiskt stöd till de marxistiska terroristerna. Rimligen borde många svenskar nu känna stolthet och glädje över att de varit delaktiga i utvecklingen av södra Afrika. Kanske samma stolthet som många svenskar känner över att nu få ge bort sitt eget land.






Igår 23:08


Alfamale
Gammal i gården




Inlägg: 758
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Sep 2008
Status: Online
Anseende: 3
Inlägg: #8RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Assback skrev:
om man är ute med barn i skogen för att plocka kottar eller vad man nu gör.

Du är ju en regelrätt skogsmulle
Plockar kottar, ja djävlar.
Har du gått i en riktig skog någon gång?


Igår 23:09


Evert
Forumräv




Inlägg: 3,292
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Jul 2007
Status: Offline
Anseende: 19
Inlägg: #9RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Erk Swede skrev:
Flumidioti!!
Ska sverige ha en vargstam måste vargen lära sig att hålla sig från mänskliga bosättningar och deras tamboskap.
och enda sättet att lära vargen att frukta människan är jakt.
Ett par hundra vargar på Sveriges yta är knappast några problem. Problemet är att djurägare tror att staten har ansvar för allt. Har man en egendom ser man till att skydda den. Har man djur skyddar man dem med elstängsel. Vårt jobb är inhägnat för att skydda inventarier mot ovälkomna besökare. Men att fårägare söder om Dalälven skulle sätta upp elstängsel är förstås otänkbart. Istället skriks det på skyddsjakt.

Vargen är ett skyggt djur som undviker människan. Men att tro att vargen ska bli så skygg att den låter bli får är förstås naivt och det enda rätta är att skydda dem ett bra hägn. Det som händer när vargen kommer innanför ett hägn är att fåren börjar springa i panik men inhägnaden hindrar dem från att fly och de springer runt runt istället. Det gör vargen, som är van att djur flyr, stressad och den hugger runtom sig mot allt som rör sig. Därför får vi läsa om blodtörstiga vargar som rivit 15 får vilket inte borde ske om vi hade ordentliga inhängnader.


Igår 23:16


Aake
Forumräv




Inlägg: 6,911
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Jul 2007
Status: Offline
Anseende: 26
Inlägg: #10RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Evert skrev:
Ett par hundra vargar på Sveriges yta är knappast några problem. Problemet är att djurägare tror att staten har ansvar för allt. Har man en egendom ser man till att skydda den. Har man djur skyddar man dem med elstängsel. Vårt jobb är inhägnat för att skydda inventarier mot ovälkomna besökare. Men att fårägare söder om Dalälven skulle sätta upp elstängsel är förstås otänkbart. Istället skriks det på skyddsjakt.

Vargen är ett skyggt djur som undviker människan. Men att tro att vargen ska bli så skygg att den låter bli får är förstås naivt och det enda rätta är att skydda dem ett bra hägn. Det som händer när vargen kommer innanför ett hägn är att fåren börjar springa i panik men inhägnaden hindrar dem från att fly och de springer runt runt istället. Det gör vargen, som är van att djur flyr, stressad och den hugger runtom sig mot allt som rör sig. Därför får vi läsa om blodtörstiga vargar som rivit 15 får vilket inte borde ske om vi hade ordentliga inhängnader.

Skyddar man inte sin egendom om man knäpper inkräktare?


--------------------------------------------------------------------------------
"Borta bra men hemma bärs"
"Bättre ratt i Taunus än tratt i anus"
"Rika barn leka bäst"


Igår 23:24


Evert
Forumräv




Inlägg: 3,292
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Jul 2007
Status: Offline
Anseende: 19
Inlägg: #11RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Aake skrev:
Skyddar man inte sin egendom om man knäpper inkräktare?
På jobbet fungerar det bra med stängsel och att skjuta av i förebyggande syfte har vi inte fått tillstånd till


Igår 23:36


Aake
Forumräv




Inlägg: 6,911
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Jul 2007
Status: Offline
Anseende: 26
Inlägg: #12RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Evert skrev:
På jobbet fungerar det bra med stängsel och att skjuta av i förebyggande syfte har vi inte fått tillstånd till

Stängsel skoiter väl vargarna i. Det är ju bara att hoppa över eller gräva sig under om det finns färskt lammkött på andra sidan.


--------------------------------------------------------------------------------
"Borta bra men hemma bärs"
"Bättre ratt i Taunus än tratt i anus"
"Rika barn leka bäst"


Igår 23:58


Quantrill
Medlem




Inlägg: 158
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Jun 2008
Status: Offline
Anseende: 2
Inlägg: #13RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Evert skrev:
Ett par hundra vargar på Sveriges yta är knappast några problem. Vargen är ett skyggt djur som undviker människan.

Som vanligt har du rätt, skygg varg var det.....
http://www.youtube.com/watch?v=ID1CNsdw4NA


--------------------------------------------------------------------------------
Sverige fick sin önskedröm uppfylld. Sverige var ett av de länder. som mest av alla motarbetade det vita Rhodesia och gav stort ekonomiskt stöd till de marxistiska terroristerna. Rimligen borde många svenskar nu känna stolthet och glädje över att de varit delaktiga i utvecklingen av södra Afrika. Kanske samma stolthet som många svenskar känner över att nu få ge bort sitt eget land.






Idag 00:01


Evert
Forumräv




Inlägg: 3,292
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Jul 2007
Status: Offline
Anseende: 19
Inlägg: #14RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Quantrill skrev:
Som vanligt har du rätt, skygg varg var det.....
http://www.youtube.com/watch?v=ID1CNsdw4NA
Jag hoppas du inser att vargangrepp på människor är ovanliga och i Sverige har ingen människa dödats av varg sedan 1820-talet av den så kallade Gysingevargen som av allt att döma var uppfödd i fångenskap och därför van vid människor. Björnen däremot är ett för människan farligt djur under vissa omständigheter men det är ingen som vill utrota björnen. Däremot vargen vill vissa intressen utrota och bland annat anspelas på dess farlighet gentemot människan. Varför de inte samtidigt vill utrota björnen förtäljer de sällan, vilket man får anta beror på brist på bra svar.

Detta inlägg modifierades senast: Idag 00:12 av Evert.


Idag 00:11


Quantrill
Medlem




Inlägg: 158
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Jun 2008
Status: Offline
Anseende: 2
Inlägg: #15RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Evert skrev:
Jag hoppas du inser att vargangrepp på människor är ovanliga och i Sverige har ingen människa dödats av varg sedan 1820-talet av den så kallade Gysingevargen som av allt att döma var uppfödd i fångenskap och därför van vid människor. Björnen däremot är ett för människan farligt djur under vissa omständigheter men det är ingen som vill utrota björnen. Däremot vargen vill vissa intressen utrota och bland annat anspelas på dess farlighet gentemot människan. Varför de inte samtidigt vill utrota björnen förtäljer de sällan, vilket man får anta beror på brist på bra svar.

Du har rätt i att den gamla, utrotade, vargstammen som du refererar till inte, med belägg, dödade speciellt många människor.
Nu talar vi om en ny vargstamm som det är oklarheter var den kommer från egentligen. Har den vandrat från Ryssland via Finland eller är den inplantera, som vissa påstår?
Jag har själv personliga erfarenheter om vargen i norra Dalarna och jag kan lova dig att den inte är skygg, snarare tvärtom, och då har jag haft en tuff björnjakts hund med mig.
Skit i vad folk vill med björnen nu, frågan och tråden handlar om vargens vara eller icke.


--------------------------------------------------------------------------------
Sverige fick sin önskedröm uppfylld. Sverige var ett av de länder. som mest av alla motarbetade det vita Rhodesia och gav stort ekonomiskt stöd till de marxistiska terroristerna. Rimligen borde många svenskar nu känna stolthet och glädje över att de varit delaktiga i utvecklingen av södra Afrika. Kanske samma stolthet som många svenskar känner över att nu få ge bort sitt eget land.






Idag 00:28


Evert
Forumräv




Inlägg: 3,292
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Jul 2007
Status: Offline
Anseende: 19
Inlägg: #16RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Quantrill skrev:
Du har rätt i att den gamla, utrotade, vargstammen som du refererar till inte, med belägg, dödade speciellt många människor.
Nu talar vi om en ny vargstamm som det är oklarheter var den kommer från egentligen. Har den vandrat från Ryssland via Finland eller är den inplantera, som vissa påstår?
Jag har själv personliga erfarenheter om vargen i norra Dalarna och jag kan lova dig att den inte är skygg, snarare tvärtom, och då har jag haft en tuff björnjakts hund med mig.
Skit i vad folk vill med björnen nu, frågan och tråden handlar om vargens vara eller icke.
Jag konstaterar att i andra länder där man lever nära vargen är det inte ett problem. I Rumänien finns nära 3000 vargar på en yta som är dubbelt så stor som Jämtland. Om det vore ett problem skulle man naturligtvis utrota eller kraftigt minska på stammen där, men det fungerar bra. I Sverige däremot kan man få några hundra vargar till ett problem för att de ibland river får som människor inte har förstånd att skydda.


Idag 00:39


Quantrill
Medlem




Inlägg: 158
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Jun 2008
Status: Offline
Anseende: 2
Inlägg: #17RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Evert skrev:
Jag konstaterar att i andra länder där man lever nära vargen är det inte ett problem. I Rumänien finns nära 3000 vargar på en yta som är dubbelt så stor som Jämtland. Om det vore ett problem skulle man naturligtvis utrota eller kraftigt minska på stammen där, men det fungerar bra. I Sverige däremot kan man få några hundra vargar till ett problem för att de ibland river får som människor inte har förstånd att skydda.

Jag är medveten om Rumäniens "snälla" vargar som ofta används som argument av varg kramare för att belysa vargens ofarlighet.
Men du kanske föringar, eller inte inser, problemet lite.
Varg problemet gäller inte bara några får som blir uppäten för människorna i norra Dalarna, Värmland och Härjedalen.
Man får varg som helt orädd går in i byarna och hotar hundar, som de ibland tar.
Vad värre är att vargen också hotar barnen som inte kan vara ute och leka p.g.a. rädslan för attacker. Barn är rädda för att gå till skolbussar på höstarna.
Jag har full förståelse för föräldrarnas oro när det gäller den nya vargstammen. Man kan också fråga sig varför vi ska ha varg i landet när vi klarat oss bra så länge utan? Är det för att tillfredställa några miljöfanatiker som skyddad sitter i Stockholm?


--------------------------------------------------------------------------------
Sverige fick sin önskedröm uppfylld. Sverige var ett av de länder. som mest av alla motarbetade det vita Rhodesia och gav stort ekonomiskt stöd till de marxistiska terroristerna. Rimligen borde många svenskar nu känna stolthet och glädje över att de varit delaktiga i utvecklingen av södra Afrika. Kanske samma stolthet som många svenskar känner över att nu få ge bort sitt eget land.





Detta inlägg modifierades senast: Idag 01:22 av Quantrill.


Idag 00:56


Robin_Shadowes
Forumräv




Inlägg: 2,492
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Aug 2008
Status: Offline
Anseende: 6
Inlägg: #18RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen

Det vore bättre att ha skyddsjakt på kriminella men då tycker jag 10% är en aningen låg siffra.


--------------------------------------------------------------------------------
As the flowers are all made sweeter: by the sunshine and the dew,
So this old world is made brighter: by the lives of folks like you.

It goes beyond ironic that Islam continues to spout its perpetual agenda of anti-Semitic genocide knowing full well that any such attempt will see the entire Islamic world glassed and Windexed™. Zenster

When I, a thoughtful and unblessed Presbyterian, examine the Koran, I know that beyond any question every Mohammedan is insane, not in all things, but in religious matters. I cannot prove to him that he is insane, because you never can prove anything to a lunatic — for that is a part of his insanity and the evidence of it. - Mark Twain



Idag 02:18


LasseKongo
Medlem




Inlägg: 158
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Jan 2008
Status: Offline
Anseende: 2
Inlägg: #19RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen

Där sjönk Nils-Eric H till botten, jag önskar honom all olycka och ständig förföljelse av AFA-dräggen. Maken till vidskeplig gammelnazistisk kolja blandat med modern MP inställning trodde jag mig aldrig få läsa på exilen.


--------------------------------------------------------------------------------
Vi har vad vi förtjänar.....

Idag 06:21


Evert
Forumräv




Inlägg: 3,292
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Jul 2007
Status: Offline
Anseende: 19
Inlägg: #20RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Quantrill skrev:
Jag är medveten om Rumäniens "snälla" vargar som ofta används som argument av varg kramare för att belysa vargens ofarlighet.
Men du kanske föringar, eller inte inser, problemet lite.
Varg problemet gäller inte bara några får som blir uppäten för människorna i norra Dalarna, Värmland och Härjedalen.
Man får varg som helt orädd går in i byarna och hotar hundar, som de ibland tar.
Vad värre är att vargen också hotar barnen som inte kan vara ute och leka p.g.a. rädslan för attacker. Barn är rädda för att gå till skolbussar på höstarna.
Jag har full förståelse för föräldrarnas oro när det gäller den nya vargstammen. Man kan också fråga sig varför vi ska ha varg i landet när vi klarat oss bra så länge utan? Är det för att tillfredställa några miljöfanatiker som skyddad sitter i Stockholm?
Jag har förståelse över att det finns en rädsla, men jag noterar paradoxen. Folk skriker på utrotning av vargen men inte på björnen som är för människan ett farligare djur än vargen. det är min poäng.


Idag 11:05


Humanoid
Halvfärsk




Inlägg: 37
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Sep 2007
Status: Offline
Anseende: 0
Inlägg: #21RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


LasseKongo skrev:
Där sjönk Nils-Eric H till botten, jag önskar honom all olycka och ständig förföljelse av AFA-dräggen. Maken till vidskeplig gammelnazistisk kolja blandat med modern MP inställning trodde jag mig aldrig få läsa på exilen.

För att någon inte gillar vargjakt så önskar du dem ständig förföljelse av AFA. Att jakten engagerar är uppenbart. Själv bryr jag mig inte så mycket men jag skulle aldrig önska en svensk förföljelse och olycka för en meningsskiljaktighet.

Vad är du för pajas?


Idag 11:15


Assback
Medlem




Inlägg: 218
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Dec 2009
Status: Online
Anseende: -6
Inlägg: #22RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Evert skrev:
Problemet är att djurägare tror att staten har ansvar för allt.

Staten har ansvar för allt, det kallas representativ demokrati.



Evert skrev:
Har man djur skyddar man dem med elstängsel

-Vad ska vargen äta då, myror?

...


--------------------------------------------------------------------------------
-Förmodligen är du en idiot om du tar allt som jag skriver som ren fakta!
-Har för säkerhets skull ett eget forum.
Detta inlägg modifierades senast: Idag 11:38 av Assback.


Idag 11:33


LasseKongo
Medlem




Inlägg: 158
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Jan 2008
Status: Offline
Anseende: 2
Inlägg: #23RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Humanoid skrev:
För att någon inte gillar vargjakt så önskar du dem ständig förföljelse av AFA. Att jakten engagerar är uppenbart. Själv bryr jag mig inte så mycket men jag skulle aldrig önska en svensk förföljelse och olycka för en meningsskiljaktighet.

Vad är du för pajas?

Hennix är känslomässigt betuttad i VARGEN som någon mytoligisk varelse som ger styrka bla bla bla hans hat mot oss som inte föredrar varg(eller för den delen björn) är alltså irrationellt... Eller vad sägs om formuleringar som dessa som riktas till "oss" på landsbygden:

"10.000 moraliskt och intellektuellt underutvecklade lustmördare har gett sig ut i skogarna"

"Sanningen är ju att jägarna totalt struntar i fåren, utan att de i sin primitiva föreställningsvärld känner sig som en modig jägare och karlakarl om de skjutit en varg.


Det är inte bara landsortsfolk utan även nyårsfirare som får sig en släng...
"I dagarna har vi sett resultatet av ett annat idiotiskt riksdagsbeslut för att tillgodose pöbelns primitiva instinkter; ett fullkomligt helvete av smällare och raketer som skämmer och skadar både djur, fåglar och människor. Fast det brinner upp flera hus varje år, människor skadas svårt och får lungcancer av tungmetaller som regnar ned, så tillåter riksdagen detta destruktiva beteende. Valboskapets primitiva nöjen tillfredsställs i första hand."- Vill han förbjuda raketer också eller vad?


"Kan inte de blodtörstiga och "modiga" jägarna jaga och skjuta 10 % av dessa brottslingar i stället? Då blir det ju en jämbördig jakt eftersom de kriminella också oftast har vapen.
Nej det kan de inte, därför att dessa hurtiga bondläppar är så fega att de inte törs möta jämbördiga motståndare. De törs inte en försvara eller hämnas sina familjer när de blir ansatta av brottslingar." -Hennix är välkommen att försöka skada mig eller någon till mig närstående så får han se hur "fegt" men ack så slutgilitgt mitt gensvar vore...

Även om gunnarandersson inte vill sluta så bör han sluta suga på Hennix kuk och komma med något eget nån gång annars har han mig veterligen ingen rätt att existera på denna sida...


--------------------------------------------------------------------------------
Vi har vad vi förtjänar.....

Idag 11:38


Quantrill
Medlem




Inlägg: 158
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Jun 2008
Status: Offline
Anseende: 2
Inlägg: #24RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Evert skrev:
Jag har förståelse över att det finns en rädsla, men jag noterar paradoxen. Folk skriker på utrotning av vargen men inte på björnen som är för människan ett farligare djur än vargen. det är min poäng.

Björnen har, mig veterligt, aldrig varit utrotad i landet vilket vargen varit. Björnen har inte heller samma benägenhet att riva tamboskap som vargen. Folksynen på björn och varg är helt olika, du känner väl till sången Mors lilla Olle som förövrigt är baserad på en sann historia. Dessutom trodde jag att tråden handlande om vargens vara eller icke och inte björn,vilket jag påpekat förut.

Vad som nu sker är inte någon utrotning av varg, det är helt enkelt vanlig jakt vilket också förkommer på björn.

Men om vi nu ska bortse vad tråden egentligen handlar om så kan man jämföra vargen med sälen. Sälstammen, de stackars gulliga sälarna, har p.g.a. miljöfanatikers osunda inflytande, vuxit till ohanterliga proportioner. Sälen är nu ett gissel runt vår kust och p.g.a. deras stora antal anammat ett beteende som är helt främmande då den går upp i våra älvar och tar lax och havsöring, något den aldrig gjort förut.
Allt detta p.g.a. omöjliga jaktregler som styrs av miljöfanatikerna.
Ett annat helvetesdjur som fått fotfäste i den Svenska faunan är skarven som ställer till mycket stora skador i våra skärgårdar.
Skarven skyddas också av miljöfanatikerna.


--------------------------------------------------------------------------------
Sverige fick sin önskedröm uppfylld. Sverige var ett av de länder. som mest av alla motarbetade det vita Rhodesia och gav stort ekonomiskt stöd till de marxistiska terroristerna. Rimligen borde många svenskar nu känna stolthet och glädje över att de varit delaktiga i utvecklingen av södra Afrika. Kanske samma stolthet som många svenskar känner över att nu få ge bort sitt eget land.






Idag 12:18


Assback
Medlem




Inlägg: 218
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Dec 2009
Status: Online
Anseende: -6
Inlägg: #25RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Quantrill skrev:
Men om vi nu ska bortse vad tråden egentligen handlar om så...

Pennvässare tycker jag är bra att ha, jag använder inte blyertspenna så ofta nu för tiden, men man kan ge sig sjutton på att om man en dag skulle ta fram en så är den säkert trubbig.

...


--------------------------------------------------------------------------------
-Förmodligen är du en idiot om du tar allt som jag skriver som ren fakta!
-Har för säkerhets skull ett eget forum.

Idag 12:26


Erk Swede
Gammal i gården




Inlägg: 713
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Aug 2007
Status: Offline
Anseende: 3
Inlägg: #26RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Evert skrev:
Jag konstaterar att i andra länder där man lever nära vargen är det inte ett problem. I Rumänien finns nära 3000 vargar på en yta som är dubbelt så stor som Jämtland. Om det vore ett problem skulle man naturligtvis utrota eller kraftigt minska på stammen där, men det fungerar bra. I Sverige däremot kan man få några hundra vargar till ett problem för att de ibland river får som människor inte har förstånd att skydda.
men herregud !!
Du skriver precis det jag säger utan att fatta någonting..
I Rumänien så skjuter man bort de vargar som kommer till tamboskapen utan pardon,och då lär sig vargen att hålla sig undan människan.
Våra vargar har bara utsatts för en promillestor tjuvjakt(av en viss folkgrupp framför allt)
Vilket gör att den gruppen har dålig skygghet för människan,tamhundsgener gör inte det hela bättre.


--------------------------------------------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=S1tRDPhUlyc

Idag 13:21


Evert
Forumräv




Inlägg: 3,292
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Jul 2007
Status: Offline
Anseende: 19
Inlägg: #27RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Erk Swede skrev:
men herregud !!
Du skriver precis det jag säger utan att fatta någonting..
I Rumänien så skjuter man bort de vargar som kommer till tamboskapen utan pardon,och då lär sig vargen att hålla sig undan människan.
Våra vargar har bara utsatts för en promillestor tjuvjakt(av en viss folkgrupp framför allt)
Vilket gör att den gruppen har dålig skygghet för människan,tamhundsgener gör inte det hela bättre.
Och därför är skyddsjakt tillåten i Sverige vilket du inte verkar känna till. Det är licensjakten jag ifrågasätter.

Detta inlägg modifierades senast: Idag 13:35 av Evert.


Idag 13:34


Flugan
Gammal i gården




Inlägg: 633
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Feb 2008
Status: Offline
Anseende: 6
Inlägg: #28RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen

Mycket bra skrivet av Hennix!

Liksom Evert undrar jag över den dubbelmoral som existerar kring våra rovdjur, björnar tolereras trots att de utgör ett hot för tamdjur och är betydligt aggressivare än varg mot människan, det tyder på att pratet om får och skrämda små barn egentligen är ett svepskäl och att det är betydligt grumligare orsaker som ligger bakom varghatet.

Det är på sitt sätt fascinerande att gammal vidskepelse och föreställningar om vargen som representant för ondskan fortfarande har ett sådant fast grepp om delar av den svenska befolkningen och den kulturkrock mellan storstad och landsbygd som blir följden av detta. Förena denna skrock med allmän skjutkåthet och resultatet blir den svenska jaktlobbyn.

Om jaktlobbyn verkligen var så mån om miljöfrågor och den förmenta skadegörelse som olika djurarter beskylls för, så borde den ta sig en funderare över vilka det är som VERKLIGEN ställer till med stor förstörelse av miljö och djurliv. Mig veterligen finns det EN djurart som förökar sig hämningslöst och sprider förödelse var den än drar fram, nämligen människan. Men jaktlobbyn är nog måttligt intresserad av miljöfrågor och bekymrar sig knappast över några döda får heller, vad som verkligen räknas är att kunna sitta och supa ihop med de andra gubbarna och skryta med att man skjutit varg.


--------------------------------------------------------------------------------
Det berättas alltid -- särskildt med förtjusning i Norge -- att en främmande diplomat skall ha kallat Sverige »det land, där endast medelmåttan lyckas».

Gustav Sundbärg 1911
Detta inlägg modifierades senast: Idag 14:09 av Flugan.


Idag 13:52


Quantrill
Medlem




Inlägg: 158
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Jun 2008
Status: Offline
Anseende: 2
Inlägg: #29RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Evert skrev:
Och därför är skyddsjakt tillåten i Sverige vilket du inte verkar känna till. Det är licensjakten jag ifrågasätter.

Vad är det för fel på licensjakt?


--------------------------------------------------------------------------------
Sverige fick sin önskedröm uppfylld. Sverige var ett av de länder. som mest av alla motarbetade det vita Rhodesia och gav stort ekonomiskt stöd till de marxistiska terroristerna. Rimligen borde många svenskar nu känna stolthet och glädje över att de varit delaktiga i utvecklingen av södra Afrika. Kanske samma stolthet som många svenskar känner över att nu få ge bort sitt eget land.






Idag 13:53


Dynamo
Gammal i gården




Inlägg: 777
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Sep 2007
Status: Offline
Anseende: 8
Inlägg: #30RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Erk Swede skrev:
I Rumänien så skjuter man bort de vargar som kommer till tamboskapen utan pardon,och då lär sig vargen att hålla sig undan människan.
Våra vargar har bara utsatts för en promillestor tjuvjakt(av en viss folkgrupp framför allt)
Vilket gör att den gruppen har dålig skygghet för människan,tamhundsgener gör inte det hela bättre.



Evert skrev:
Och därför är skyddsjakt tillåten i Sverige vilket du inte verkar känna till. Det är licensjakten jag ifrågasätter.

Som Erk Swede påpekar så är det stor skillnad på vargstammarna i Sverige och Rumänien. Anledningen till licensjakten är helt enkelt att naturvårdsverket gjort bedömningen att begränsa vargstammen, vilket kan likställas med skyddsjakt.

Om den Svenska vargstammen varit helt ofarlig så hade naturvårdsverket aldrig tagit beslutet att tillåta licensjakt. Evert kan ta sig en funderare på varför man anser att det räcker med ca 270 vargar i landet.


--------------------------------------------------------------------------------
Socialismen är och förblir de arbetsskygga och inkompetentas våta dröm.

Idag 14:10


Quantrill
Medlem




Inlägg: 158
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Jun 2008
Status: Offline
Anseende: 2
Inlägg: #31RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Flugan skrev:
Liksom Evert undrar jag över den dubbelmoral som gäller våra rovdjur, björnar tolereras trots att de utgör ett hot för tamdjur och är betydligt aggressivare än varg mot människan, det tyder på att pratet om får och skrämda små barn egentligen är ett svepskäl och att det är betydligt grumligare orsaker som ligger bakom varghatet.

Ur "Vargmannens testamente":

"För övrigt är det inte svårt att i gamla kyrkböcker hitta fall där rovdjur dödade människor. Ett vanligt använt försvar för vargen är att något sådant inte inträffat i modern tid. Nej, tacka för det eftersom det inte funnits så mycket varg i Sverige under modern tid."

Till detta skulle kunna tilläggas att det inte bara antalet vargar i sig som har betydelse, utan antalet vargar i förhållande till antalet vilda bytesdjur. När dessa inte längre räcker till börjar vargen alltmer söka upp boskap och förlorar sin skygghet för människan. Det är då som den blir farlig.

"Vargmannens testamente":

"Det är endast under stark fruktan för människan, som vargar under naturliga förhållanden sällan angriper folk.

En betingelse för aggression är att vargstammen ökar kraftigt. Då dyker det upp fräcka och farliga vargar. När viltet tar slut i skogarna angriper dessa farliga vargar boskap, hundar och människor, speciellt barn, som är låttfångar byte."
"När det dyker upp vargar med erfarenhet av att döda och äta människor så sprider sig denna egenskap till andra. De lär sig att människor är lättfångade och ofarliga byten, detta gäller speciellt barn."

Norlén stöder sig här på erfarenheter ur verkligheten, närmare bestämt Kirovdistriktet i Sovjetunionen, där 26 barn vargdödades 1922-52.

källa

Och det här är väl bara struntprat?


--------------------------------------------------------------------------------
Sverige fick sin önskedröm uppfylld. Sverige var ett av de länder. som mest av alla motarbetade det vita Rhodesia och gav stort ekonomiskt stöd till de marxistiska terroristerna. Rimligen borde många svenskar nu känna stolthet och glädje över att de varit delaktiga i utvecklingen av södra Afrika. Kanske samma stolthet som många svenskar känner över att nu få ge bort sitt eget land.






Idag 14:14


Dynamo
Gammal i gården




Inlägg: 777
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Sep 2007
Status: Offline
Anseende: 8
Inlägg: #32RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Flugan skrev:
Om jaktlobbyn verkligen var så mån om miljöfrågor och den förmenta skadegörelse som olika djurarter beskylls för, så borde den ta sig en funderare över vilka det är som VERKLIGEN ställer till med stor förstörelse av miljö och djurliv. Mig veterligen finns det EN djurart som förökar sig hämningslöst och sprider förödelse var den än drar fram, nämligen människan. Men jaktlobbyn är nog måttligt intresserad av miljöfrågor och bekymrar sig knappast över några döda får heller, vad som verkligen räknas är att kunna sitta och supa ihop med de andra gubbarna och skryta med att man skjutit varg.

Tja, nu råkar det vara alla skjutkåta i jaktlobbyn som ser till att bestånden hålls i schack så att 08:or och trädkramare kan ta en spatsertur i skog och mark.


--------------------------------------------------------------------------------
Socialismen är och förblir de arbetsskygga och inkompetentas våta dröm.

Idag 14:20


Assback
Medlem




Inlägg: 218
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Dec 2009
Status: Online
Anseende: -6
Inlägg: #33RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Erk Swede skrev:
I Rumänien så skjuter man bort de vargar som kommer till tamboskapen utan pardon,och då lär sig vargen att hålla sig undan människan.

-Hur lär sig en död varg att hålla sig undan

...


--------------------------------------------------------------------------------
-Förmodligen är du en idiot om du tar allt som jag skriver som ren fakta!
-Har för säkerhets skull ett eget forum.

Idag 14:22


Flugan
Gammal i gården




Inlägg: 633
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Feb 2008
Status: Offline
Anseende: 6
Inlägg: #34RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Quantrill skrev:
Ur "Vargmannens testamente":

"För övrigt är det inte svårt att i gamla kyrkböcker hitta fall där rovdjur dödade människor. Ett vanligt använt försvar för vargen är att något sådant inte inträffat i modern tid. Nej, tacka för det eftersom det inte funnits så mycket varg i Sverige under modern tid."

Till detta skulle kunna tilläggas att det inte bara antalet vargar i sig som har betydelse, utan antalet vargar i förhållande till antalet vilda bytesdjur. När dessa inte längre räcker till börjar vargen alltmer söka upp boskap och förlorar sin skygghet för människan. Det är då som den blir farlig.

[/u]

Vad som däremot har inträffat under modern tid är att björn har gått till angrepp mot människor, liksom mot boskap f ö. Varför finns det då inte samma hysteri kring björn? Korrelationen rovdjur - bytesdjur borde väl dessutom utgöra ett gott skäl för att begränsa alt förbjuda nöjesjakt, men icke, ett skäl som framförts för att rättfärdiga vargjakt är att den tar så mycket älg att det inte finns tillräckligt kvar för jägarna....

Det kan förstås i sällsynta fall bli nödvändigt med skyddsjakt, vare sig detta nu gäller varg eller björn, men sådant skall skötas av yrkesjägare och inte av skjutglada amatörer som dödar därför att det är kul att döda.


--------------------------------------------------------------------------------
Det berättas alltid -- särskildt med förtjusning i Norge -- att en främmande diplomat skall ha kallat Sverige »det land, där endast medelmåttan lyckas».

Gustav Sundbärg 1911

Idag 14:47


Quantrill
Medlem




Inlägg: 158
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Jun 2008
Status: Offline
Anseende: 2
Inlägg: #35RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Flugan skrev:
Vad som däremot har inträffat under modern tid är att björn har gått till angrepp mot människor, liksom mot boskap f ö. Varför finns det då inte samma hysteri kring björn? Korrelationen rovdjur - bytesdjur borde väl dessutom utgöra ett gott skäl för att begränsa alt förbjuda nöjesjakt, men icke, ett skäl som framförts för att rättfärdiga vargjakt är att den tar så mycket älg att det inte finns tillräckligt kvar för jägarna....
Det kan förstås i sällsynta fall bli nödvändigt med skyddsjakt, vare sig detta nu gäller varg eller björn, men sådant skall skötas av yrkesjägare och inte av skjutglada amatörer som dödar därför att det är kul att döda.

Se mitt svar längre upp på tråden till Evert angående björn.
Du anser alltså att älgen tillhör vargarna och skall inte jagas av människor?
Hur definierar du yrkesjägare kontra skjutglada amatörer?
Undrar hur det kommer att låta bland varg kramarna om vi får en situation i landet liknande denna?


--------------------------------------------------------------------------------
Sverige fick sin önskedröm uppfylld. Sverige var ett av de länder. som mest av alla motarbetade det vita Rhodesia och gav stort ekonomiskt stöd till de marxistiska terroristerna. Rimligen borde många svenskar nu känna stolthet och glädje över att de varit delaktiga i utvecklingen av södra Afrika. Kanske samma stolthet som många svenskar känner över att nu få ge bort sitt eget land.






Idag 15:03


Flugan
Gammal i gården




Inlägg: 633
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Feb 2008
Status: Offline
Anseende: 6
Inlägg: #36RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Dynamo skrev:
Tja, nu råkar det vara alla skjutkåta i jaktlobbyn som ser till att bestånden hålls i schack så att 08:or och trädkramare kan ta en spatsertur i skog och mark.

Nja, som Hennix påpekade i sitt brev ovan så görs insatsen på fel ställe, risken att bli angripen av varg är ytterst liten även utan jaktlobbyns aktiviteter, skog och mark är en betydligt tryggare plats än vad en stadsgata är. Varför inte göra en jämförelse mellan hur många människor som dödas av varg varje år med hur många som mördas av andra människor? Ändå gör de makthavande noll för öka säkerheten för alla som oroas av brottsligheten, istället ägnar de sig åt att tillfredsställa en liten men högljudd jaktlobby.

Något sådant kommer aldrig att hända, men visst hade det varit roligt att göra som Hennix nämner och låta jägarna göra en insats emot våldsbrottsligheten istället, frågan är om jägarna hade varit lika modiga då....


--------------------------------------------------------------------------------
Det berättas alltid -- särskildt med förtjusning i Norge -- att en främmande diplomat skall ha kallat Sverige »det land, där endast medelmåttan lyckas».

Gustav Sundbärg 1911

Idag 15:13


Absurd
Gammal i gården




Inlägg: 275
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Sep 2009
Status: Online
Anseende: 5
Inlägg: #37RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen

Intressant länk: http://www.spiegel.de/international/spie...05,00.html

Huruvida vargen attackerar befolkning och boskap i Sverige likt det skräckscenario i Quantrills inlägg tror jag inte på eftersom vårt klimat eller djurliv eller vårt samhälle liknar det som finns i Indien och Pakistan. De har ju på grund av vidskepelse inte skjutit av vargarna, men istället låtit dem dra runt och ta ungar och festa på dem.
En intressant synvinkel på attackerna i Asien kan man läsa här:
The attacks in India were the most dramatic and severe: In Uttar Pradesh during a 2-year period (1996–1997), a wolf or wolves killed or seriously injured 74 humans, mostly children under the age of 10 years (Mech 1998). This may sound like a tabloid headline, but the attacks were well documented by wolf authorities. Several factors may have led to the attacks including a lack of available wild prey, domestic livestock that were well protected, and many small children playing in the vicinity of the wolves.
http://www.sinauer.com/groom/article.php?id=24

Men ja, det är ett nödvändigt ont att skjuta av vargen för att hålla en kvot. Det tycker jag absolut. Dock var jakten som fördes nu ett jävla skämt, dålig organisering och ett spektakel för just skjutglada amatörer. Och som Flugan säger så hade det varit bättre att lägga insatsen på gatuvåldet genom av att skjuta av en kvot av slöddret som misshandlar, våldtar och mördar istället för vargen.....


--------------------------------------------------------------------------------
Never before has such terror appeared in Britain as we have now suffered from a pagan race. . . .The heathens poured out the blood of saints around the altar, and trampled on the bodies of saints in the temple of God, like dung in the streets.
- Lindisfarne '793.
Detta inlägg modifierades senast: Idag 15:26 av Absurd.


Idag 15:24


Assback
Medlem




Inlägg: 218
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Dec 2009
Status: Online
Anseende: -6
Inlägg: #38RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Absurd skrev:
Men ja, det är ett nödvändigt ont att skjuta av vargen för att hålla en kvot. Det tycker jag absolut. Dock var jakten som fördes nu ett jävla skämt, dålig organisering och ett spektakel för just skjutglada amatörer. Och som Flugan säger så hade det varit bättre att lägga insatsen på gatuvåldet genom av att skjuta av en kvot av slöddret som misshandlar, våldtar och mördar istället för vargen.

Orkar inte läsa engelska länkar, dock hörde jag på radio igår att ett län (kommer inte ihåg vilket) skulle överstiga kvoten med en varg, den hade blivit skadeskjuten och jakten på den skulle fortsätta idag. Stackars varg, behöva springa omkring skadeskjuten för att jägarna vill ta en paus


--------------------------------------------------------------------------------
-Förmodligen är du en idiot om du tar allt som jag skriver som ren fakta!
-Har för säkerhets skull ett eget forum.

Idag 15:29


Flugan
Gammal i gården




Inlägg: 633
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Feb 2008
Status: Offline
Anseende: 6
Inlägg: #39RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Quantrill skrev:
Se mitt svar längre upp på tråden till Evert angående björn.
Du anser alltså att älgen tillhör vargarna och skall inte jagas av människor?
Hur definierar du yrkesjägare kontra skjutglada amatörer?
Undrar hur det kommer att låta bland varg kramarna om vi får en situation i landet liknande denna?


Men du gav inte något riktigt svar på frågan: varför sådan hysteri kring varg men inte björn? Att björn inte har jagats till utrotning beror just på att hatet av någon anledning inte har varit lika stort emot björnen. Det står helt klart att den folkliga föreställningen om den ondskefulle vargen har mer med sägen än med praktisk erfarenhet att göra. Absurt nog lever denna föreställning fortfarande kvar.

Jag tycker för övrigt att det är helt galet att jämföra situationen i Sverige med den i Indien, två länder som är så olika varandra som det bara är möjligt. I Sverige lever inga naturfolk i primitiva hyddor ute i vildmarken, här vallar inga små fattiga barn familjens boskap ute i skogen. I Indien lever fortfarande många människor i och av naturen på ett sätt som försvunnit för länge sedan här, och varg är bara ett av många hot i ett land där antalet människor växer okontrollerat, rovdjurens naturliga bytesdjur blir skjutna av jägare eller drivs bort av den ökande uppodlingen och allt fler levande varelser skall klara sig på allt färre resurser.

På din fråga om vargen skall ha företräde till älgen som bytesdjur så är svaret ja. Människan är inte beroende av viltkött som föda, rovdjuren är det. Vill man inte att rovdjuren skall söka sig till människoboningar för att finna föda så skall man inte heller störa balansen i naturen.
Att det finns en diskussion om ett sådant självklart faktum visar på att jaktlobbyn inte är seriös. "Dumma varg som tar våra älgar ute i skogen, dom skulle ju vi ha att skjuta på."


--------------------------------------------------------------------------------
Det berättas alltid -- särskildt med förtjusning i Norge -- att en främmande diplomat skall ha kallat Sverige »det land, där endast medelmåttan lyckas».

Gustav Sundbärg 1911
Detta inlägg modifierades senast: Idag 16:08 av Flugan.


Idag 15:57


Dynamo
Gammal i gården




Inlägg: 777
Grupp: Registrerad
Medlem sedan: Sep 2007
Status: Offline
Anseende: 8
Inlägg: #40RE: Nils-Eic Hennix 3/01 2020 Om Vargen


Flugan skrev:
Vad som däremot har inträffat under modern tid är att björn har gått till angrepp mot människor, liksom mot boskap f ö. Varför finns det då inte samma hysteri kring björn? Korrelationen rovdjur - bytesdjur borde väl dessutom utgöra ett gott skäl för att begränsa alt förbjuda nöjesjakt, men icke, ett skäl som framförts för att rättfärdiga vargjakt är att den tar så mycket älg att det inte finns tillräckligt kvar för jägarna....

Vad du inte verkar begripa är att en växande vargstam skapar obalans, och att andra djurbestånd minskar på vargens bekostnad. Du får gärna argumentera för varför vargen ska tillåtas att breda ut sig på andra djurs bekostnad.

Dessutom så medför stora rovdjursbestånd allvarliga problem när det blir ont om de naturliga bytesdjuren. Mig veterligt så har vi i Sverige t.ex. inte haft några större problem med s.k. sopbjörnar, men det finns gott om skräckexempel i andra länder.



Flugan skrev:
Det kan förstås i sällsynta fall bli nödvändigt med skyddsjakt, vare sig detta nu gäller varg eller björn, men sådant skall skötas av yrkesjägare och inte av skjutglada amatörer som dödar därför att det är kul att döda.

Det är nog dags att du inser att jakt för att hålla djurbestånden i schack är en nödvändighet, både för arternas egen överlevnad och vår egen säkerhet. Förövrigt så finns det inga skjutglada amatörer i den Svenska jägarkåren.



Flugan skrev:
Nja, som Hennix påpekade i sitt brev ovan så görs insatsen på fel ställe, risken att bli angripen av varg är ytterst liten även utan jaktlobbyns aktiviteter, skog och mark är en betydligt tryggare plats än vad en stadsgata är. Varför inte göra en jämförelse mellan hur många människor som dödas av varg varje år med hur många som mördas av andra människor? Ändå gör de makthavande noll för öka säkerheten för alla som oroas av brottsligheten, istället ägnar de sig åt att tillfredsställa en liten men högljudd jaktlobby.

Jaha, och vad har den här jämförelsen för relevans?



Flugan skrev:
Något sådant kommer aldrig att hända, men visst hade det varit roligt att göra som Hennix nämner och låta jägarna göra en insats emot våldsbrottsligheten istället, frågan är om jägarna hade varit lika modiga då....

Då tycker jag att du själv och Hennix själva kan föregå med gott exempel, fast ni kanske inte är så modiga?


--------------------------------------------------------------------------------
Socialismen är och förblir de arbetsskygga och inkompetentas våta dröm.

Idag 16:04


Sidor (2): « Första [1] 2 Nästa > Sista »
« Nästa äldsta | Nästa nyaste »




Snabbsvar
Meddelande
Skriv ditt svar på detta meddelandet här.

Signatur
Email-meddelande
Avaktivera smileys
Du har valt ett eller flera inlägg att citera. Citera dessa inlägg nu eller avmarkera dem.



Se en utskriftsvänlig version
Skicka denna tråd till en vän
Prenumerera på denna tråd | Lägg till tråd i Favoriter Klassa denna tråd: Välj klass 5 ... Bäst 4 3 ... Medel 2 1 ... Sämst


Forumbyte: Vänligen välj en: -------------------- Privata meddelanden Kontrollpanel Vem är online Sök Forumstart Allmänt -- Viktiga meddelanden -- Forumsupport Politik -- Svensk politik -- Utländsk politik -- Brottslighet Religion, ideologi, historia, vetenskap och filosofi -- Religion och historia -- Politisk ideologi, filosofi och vetenskap Övrigt -- Fritt forum -- Skribenternas hörna ---- Skribenten ---- Engelbrekt Svensson ---- Samuel Doux -- Tidningsartiklar och mediainslag -- Länksamling -- Komposten



Kontakta oss | EXILEN | Återvänd till topp | Återvänd till innehåll | Light (Arkivläge) | RSS-övervakning

--------------------------------------------------------------------------------

Designed by MyBBThemes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar