Nyheter

söndag 3 januari 2010

Hennix 3/01 2010

From: X X
Sent: Sunday, January 03, 2010 3:49 PM
Subject: Hennix veckobrev 3 jan 2010: Morden på vargarna


10.000 moraliskt och intellektuellt underutvecklade lustmördare har gett sig ut i skogarna för att få utlopp för sin oemotståndliga önskan att döda 27 vargar, ett av de fåtal och mest värdefulla vilda djur vi har i Sverige. - Vargen tar får, skyller de på. Därför måste minst 10 % av vargstammen kollektivt straffas med döden.

Om jägarna vill värna om fåren så kan de bygga stängsel åt de fåtal fåruppfödare som behöver det. Sanningen är ju att jägarna totalt struntar i fåren, utan att de i sin primitiva föreställningsvärld känner sig som en modig jägare och karlakarl om de skjutit en varg.

Varför inte samma omtanke om hederligt folk som när det gäller fåren? Vi har hundratals notoriska brottslingar som mördar, våldtar, rånar och misshandlar människor. Det är ett betydligt större problem än de fåtal vargar som tar får. Kan inte de blodtörstiga och "modiga" jägarna jaga och skjuta 10 % av dessa brottslingar i stället? Då blir det ju en jämbördig jakt eftersom de kriminella också oftast har vapen.
Nej det kan de inte, därför att dessa hurtiga bondläppar är så fega att de inte törs möta jämbördiga motståndare. De törs inte en försvara eller hämnas sina familjer när de blir ansatta av brottslingar.

De som beslutat om massmordet på vargarna är riksdagens ledamöter. Dessa parlamentariska hönshjärnor tillgodoser det moraliska proletariatets önskningar eftersom dessa röstat in dem och för att riksdagsmännen generellt är av samma skrot och korn. De vill inte heller ha någon jakt på kriminella, nej brottslingarna ska ha omtanke och hjälp "i sin svåra situation". Kända brottslingar behandlas med stor respekt och får möjligheter att bli programledare i TV, skriva böcker, hålla väl betalda föredrag och få anställningar som ungdomsledare.
Jag undrar vad misshandlade och bestulna offer tänker på när brottslingen görs till kändis i TV.

I dagarna har vi sett resultatet av ett annat idiotiskt riksdagsbeslut för att tillgodose pöbelns primitiva instinkter; ett fullkomligt helvete av smällare och raketer som skämmer och skadar både djur, fåglar och människor. Fast det brinner upp flera hus varje år, människor skadas svårt och får lungcancer av tungmetaller som regnar ned, så tillåter riksdagen detta destruktiva beteende. Valboskapets primitiva nöjen tillfredsställs i första hand.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Med anledning av hetsjakten på varg publicerar jag min artikel om varg i repris:



Varg
Vargen är ett av de djur som ligger mig närmast om hjärtat. Hon är det otämjda, vilda, fria djur som representerar en del av den nordiska naturens själ. Hennes ylande om natten när hon uttrycker längtan, ångest och hunger eller kallar på andra vargar, manar fram en upplevelse hos mig av medkänsla och samhörighet under vår gemensamma tid som levande varelser på jorden.

Vargen symboliserar för mig den ursprungliga fria själen som inte kuvats till lydnad under människans onaturliga föreställningar och konstruerade, ickelevande miljö.

Vargen har en hög överlevnadsintelligens som inte är begränsad av mänskliga fördomar. Hennes naturliga realism, instinkt, luktsinne, kroppskonstitution och ofta clairvoyanta förmåga att känna på sig hotande faror, gör henne överlägsen människan att överleva utan hjälpmedel i vildmarken.

Mot sina närmaste, och även mot människor hon lärt känna, är vargen kärleksfull och tillgiven. Flera vittnen i Sverige har berättat om hur en varg kommit in på gården och börjat leka med deras hund.

I USA och Kanada har många forskare gjort sig bekanta med vilda vargar och dokumenterat deras tillgivenhet och intelligens.

I storstaden Anchorage i Alaska lever ca 30 vargar i två flockar. Varken dessa eller de 250 svart- samt 60 grizzlybjörnar som finns inom staden har någonsin dödat en människa. Vargarna har vid flera tillfällen varje år överfallit och dödat hundar som varit ute med sina ägare, men aldrig angripit ägarna. En enda djurvårdare behövs för att köra bort de björnar som ibland stör folk genom att rota i soptunnor eller tigga mat. Myndigheterna har inga planer på att skjuta vargarna eller björnarna.

Det är en gåta varför det finns så många människor i Dalarna och Värmland som har en fullkomligt obefogad vargskräck. Stora starka karlar håller på att göra i byxorna bara för att en varg tittar på dem, och kräver att vargen ska skjutas. Många är rädda för att vargen ska äta upp deras barn på väg till skolan. Detta problem löses inte med att mörda vargarna utan det är snarare befogat att den som har vargfobi får psykiatrisk vård; kognitiv terapi och medicinering.

Det enda trovärdigt dokumenterade tillfälle någonsin, då varg dödat människor i Sverige, skedde år 1821. Denna varg hade emellertid plågats genom att hållas i fångenskap och sedan släpps ut i skogen. Med dessa erfarenheter av människan har jag full förståelse för att vargen hämnades.

Angrepp på människor har i modern tid bara skett i delar av världen där vargens livsbetingelser skiljer sig från de i Sverige. Dessa angrepp har oftast berott på följande faktorer; rabies, närmast total avsaknad av vilda bytesdjur eller inmatade vargar.

De senaste 70 åren finns kännedom om högst fem människor i Europa som kan ha dödats av icke-rabiessmittad vild varg, trots att det funnits ungefär 10 000 vargar och flera hundra miljoner människor.

I Dalarna, Värmland och Lappland pågår ständigt olovlig jakt på varg. Djurplågeriet och det fega mördandet i norr utförs till stor del av samer under vintertid då de hetsar vargar till döds genom att förfölja dem med snöscooter. Vargar och björnungar har hittats överkörda av snöscootrar och sargade till döds. De flesta dödade vargar hittas inte. Ofta hör man bland jägare uttrycket: ”skjut, gräv ner och håll käft”. I områden med varg har perversa djurplågare placerat ut saxfällor som åsamkat vargar, rävar och andra djur ohyggliga lidanden.

Ju mer jag lär känna människan, desto mer tycker jag om djuren.

Nils-Eric Hennix




http://hennix.blogspot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar